Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Οι φιλικές σχέσεις και οι τυπικές σχέσεις

Η τηλεοπτική σειρά «The Young Pope» είναι ένα δημιούργημα του Πάολο Σορεντίνο.

Παρουσιάζει  την ανάδειξη στο προσκήνιο του πρώτου Αμερικανού Πάπα και σε νεαρή μάλιστα ηλικία. Τον Λένι Μπελάρντο, ο οποίος θα εξελιχθεί στον Πάπα Πίο τον 13ο υποδύεται ο Τζουντ Λο. Αντίπαλο δέος είναι ο Καρδινάλιος Βοϊέλο. Τον οποίο υποδύεται ο Σίλβιο Ορλάντο και οι σκηνές που μοιράζεται με τον Λο είναι σκέτη απόλαυση. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της αειθαλούς Νταϊάν Κίτον ως μια Αμερικανίδα μοναχή που ζει στο Βατικανό και μεγάλωσε τον Μπελάρντο, βοηθώντας τον να αναρριχηθεί στη θέση του Πάπα.

Στην σκηνή που ακολουθεί (από το πρώτο επεισόδιο της σειράς) ο Πάπας, σαν αντίδραση στη φιλική συμπεριφορά της μαγείρισσας απέναντί του, διατυπώνει τις απόψεις του για τις φιλικές και τις τυπικές σχέσεις:

Οι φιλικές σχέσεις είναι επικίνδυνες. Είναι επιδεκτικές στην αμφισημία, τις παρεξηγήσεις και τις συγκρούσεις. Και πάντα τελειώνουν άσχημα.
Οι τυπικές σχέσεις, από την άλλη είναι ξεκάθαρες σαν κρύσταλλο. Οι κανόνες τους είναι απαράβατοι. Δεν υπάρχει ο κίνδυνος των παρεξηγήσεων και διαρκούν για πάντα. 
Λοιπόν πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν επιδοκιμάζω τις φιλικές σχέσεις. Αλλά είμαι υπέρμαχος των τυπικών σχέσεων.
Όπου υπάρχουν τυπικές σχέσεις, υπάρχουν κανόνες. Κι όπου υπάρχουν κανόνες, η γήινη ευταξία ζει και βασιλεύει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου