Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ρεπουμπλικανοί στα Λόγια


Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά  The Newsroom παρακολουθεί τον τηλεοπτικό αστέρα των ειδήσεων του φανταστικού τηλεοπτικού σταθμού Atlantis Cable News (ACN), Will McAvoy.

Στο δέκατο επεισόδιο της πρώτης σεζόν ο Will, αφού παρουσιάζει τις βασικές Ρεπουμπλικανικές θέσεις αρχίζει την αποδόμηση των θέσεων του Tea Party:

Είμαι αυτό που οι επικεφαλείς του Tea Party αποκαλούν ΡΕ.Σ.Λ. Ρεπουμπλικανός στα Λόγια. Κι αυτό είναι ειρωνικό, γιατί αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ για εκείνους, επειδή οι πιο συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί σήμερα δεν είναι Ρεπουμπλικανοί.

Οι Ρεπουμπλικανοί πιστεύουν σ’ ένα αποτρεπτικό στράτευμα.

Εμείς πιστεύουμε σε μια κυβέρνηση κοινής λογικής, και ότι έχουν θεσπιστεί κοινωνικά προγράμματα, τα τελευταία πενήντα χρόνια που είναι αποτελεσματικά, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά, που κοστίζουν πάρα πολύ, που απέτυχαν.

Πιστεύουμε στο νόμο και την τάξη και τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς.

Ø  Το Tea Party υποστηρίζει την αγάπη για την Αμερική, αλλά μισεί τους Αμερικανούς.
Ο Γερουσιαστής του Tea Party Άλεν Γουέστ από την Φλόριντα: «Ομολογώ πως όταν βλέπω ανθρώπους με αυτοκόλλητα Ομπάμα στον προφυλακτήρα, τους θεωρώ απειλή για τον πληθυσμό μας».

Ø  Αγαπούν την Αμερική αλλά μισούν την κυβέρνησή της.
Ενεργό μέλος των Συντηρητικών Γκρόβερ Νόρκουιστ: «Δεν θέλω να καταργήσω την κυβέρνηση, απλά θέλω να συρρικνώσω το μέγεθός της ώστε να μπορώ να τη σύρω στο μπάνιο και να την πνίξω στη μπανιέρα».

Ø  Και πιστεύουν πως όποιος διαφωνεί μα το Tea Party έχει αντι-αμερικανικά κίνητρα:
«Ο σκοπός των φιλελεύθερων είναι να καταστρέψουν τη χώρα. Ο σκοπός των φιλελεύθερων είναι να οδηγήσουν την Αμερική στη μετριότητα».

Ø Το κυριότερο, δεν πρέπει ποτέ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να προσπαθήσετε να συμβιβαστείτε με τον αντίπαλό σας ή να κάνετε αυτό που οι Δημοκρατικοί και οι γνήσιοι Ρεπουμπλικανοί αποκαλούν «Διακυβέρνηση».
Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ: «Η πολιτική μας προτεραιότητα για τα επόμενα δύο χρόνια είναι να μην επιτρέψουμε 2η θητεία στον Πρόεδρο Ομπάμα».

Ø  Ακόμη μια αρχή, από την ιδεολογική πλατφόρμα του Tea Party: Αν είσαι φτωχός σημαίνει πως είσαι πολύ οκνηρός, είτε πολύ ηλίθιος για να γίνεις πλούσιος.
Ακούστε τον Αντρέ Μπάουερ ηγετικό στέλεχος του Tea Party και βοηθός Κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνα: «Η γιαγιά μου ήταν μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, μου είπε όμως όταν ήμουν παιδί να σταματήσω να ταΐζω αδέσποτα ζώα. Ξέρετε γιατί; Επειδή γεννοβολάνε». 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου