Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο μεγαλύτερος εχθρός των ψευτο-Ρεπουμπλικανών



Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά  The Newsroom παρακολουθεί τον τηλεοπτικό αστέρα των ειδήσεων του φανταστικού τηλεοπτικού σταθμού Atlantis Cable News (ACN), Will McAvoy.

Στο δέκατο επεισόδιο της πρώτης σεζόν ο Will, σαν πραγματικός Ρεπουμπλικανός, συνεχίζοντας τη αποδόμηση του Tea Party, όχι μόνο ανασκευάζει τους ισχυρισμούς των στελεχών του ότι οι ΗΠΑ ιδρύθηκαν ως Χριαστιανικό Έθνος, αλλά, αναδυκνύει και τον μεγαλύτερο εχθρό των ψευτο-Ρεπουμπλικάνων όπως τους αποκαλεί:

Στις συγκεντρώσεις του Tea Party ακούσαμε ότι η Αμερική ιδρύθηκε ως Χριστιανικό Έθνος, και πως αν οι πατέρες του Έθνους μας ήταν εδώ, θα μας το επιβεβαίωναν.

Εδώ είναι ο Τζον Άνταμς στη Συνθήκη της Τρίπολης: «Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι, σε καμιά περίπτωση, βασισμένη στη χριστιανική θρησκεία»

Και εδώ ο Τόμας Τζέφερσον: «Τα πολιτικά μας δικαιώματα δεν εξαρτώνται από τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις»

Και εδώ η πρώτη τροπολογία στο Σύνταγμα των ΗΠΑ: «Το Κογκρέσο δεν θα θεσπίζει νόμους σε σχέση με την καθιέρωση θρησκείας».

Ακόμα πιο τρομακτικό από τη διαστρέβλωση της ιστορίας μας είναι πως οι λογικοί, έξυπνοι, και ισχυροί Ρεπουμπλικανοί, αυτοί που θα έπρεπε να εναντιώνονται στον ακραίο δογματισμό, φοβούνται πως θα χάσουν τις προκριματικές εκλογές από θρησκευτικούς ζηλωτές που έχουν παραιτηθεί κάθε λογικής. Κι έτσι έχουμε αυτό … John MacCain: «Ναι, το Σύνταγμα καθιέρωσε τις ΗΠΑ ως χριστιανικό έθνος».

Είναι ειρωνικό γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός των ψευτο- Ρεπουμπλικάνων, δεν είναι η Νάνσι Πελόσι ή ο Χάρι Ριντ ή η Χιλαρι Κλίντον ή ο Μπάρακ Ομπάμα. Είναι αυτός ο άνδρας (Ιησούς). Είπε: «θεραπεύστε τους αρρώστους, ταΐστε τους πεινασμένους, φροντίστε τους αδυνάτους και να προσεύχεστε ιδιωτικά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου