Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Όνειρα και πραγματικότητα


Το Westworld είναι αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Οι δημιουργοί της είναι ο Τζόναθαν Νόλαν και η Λίζα Τζόι, ενώ το σενάριο βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1973, που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Μάικλ Κράιτον και σε μικρότερο βαθμό στο sequel Futureworld του 1976. Η σειρά έχει χαρακτηριστεί σαν το σπουδαιότερο δυστοπικό αφήγημα

Η σειρά παρουσιάζει μια ομάδα επιστημόνων που δημιουργεί τεχνητούς ανθρώπους και τοποθετούνται σ' ένα θεματικό πάρκο αναψυχής με θέμα την Άγρια Δύση, το Westworld. Τα όντα αυτά, οι λεγόμενοι "Οικοδεσπότες", δεν γνωρίζουν πως η ζωή τους είναι προγραμματισμένη από τρίτους.

Στο Westworld πηγαίνουν πλούσιοι πελάτες με την ονομασία "Νεοφερμένοι" (γνωστοί και ως "Επισκέπτες"), οι οποίοι όντας άτρωτοι, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο πάρκο, χωρίς να έχουν το φόβο της δολοφονίας τους από τους Οικοδεσπότες.

Το απόσπασμα που ακολουθεί αφορά μια συζήτηση για το αν τα όνειρα σημαίνουν κάτι. Από το πρώτο επεισόδιο (Journey into Night) της δεύτερης σεζόν:

Μου έλεγες για ένα όνειρο.

Έτσι φαίνεται. Ονειρεύτηκα ότι ήμουν σε ένα ωκεανό… μαζί με εσένα και τους άλλους… σε μια μακρινή ακτή.

Ήσουν μαζί μας;

Όχι. Με είχατε αφήσει πίσω. Και … τα νερά άρχιζαν να … φουσκώνουν γύρω μου.

Τι σημαίνει αυτό;

Τα όνειρα δεν σημαίνουν κάτι. Είναι απλά θόρυβος. Δεν είναι αληθινά.

Τι είναι αληθινό;

Κάτι που είναι… αναντικατάστατο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου