Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Όλοι λένε ψέματα


Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες (στις ΗΠΑ) ο όγδοος και τελευταίος κύκλος για μια από τις καλύτερες  τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Πρόκειται για τις Ιατρικές Υποθέσεις (House ή House M.D.), που στη Ελλάδα προβάλλονται από το STAR.

Ο Χάουζ (Hugh Laurie), ένας ατίθασος, όσο και μεγαλοφυής γιατρός, ηγείται μιας επίλεκτης ομάδας διαγνωσιολόγων. Αναλαμβάνει μόνο υποθέσεις που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που οι υπόλοιποι γιατροί έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν.

Η ομάδα καταλήγει στις διαγνώσεις χρησιμοποιώντας τη σωκρατική μέθοδο και τη διαφορική διάγνωση, με τον Χάουζ να καθοδηγεί τις σκέψεις των υπολοίπων. Ο Χάουζ είναι από πολλές απόψεις ένας Σέρλοκ Χολμς της ιατρικής. Ο δημιουργός της σειράς, Ντέιβιντ Σορ, έχει πει ότι το όνομα του ήρωα είναι ένας διακριτικός φόρος τιμής στον Χολμς (Holmes-Homes-House).

Η πιο χαρακτηριστική φράση του Χάουζ σε αυτή τη πολυεπίπεδη σειρά είναι: "Όλοι λένε ψέματα" ("Everybody lies"). Μερικές χαρακτηριστικές σκηνές από τον πρώτο κύκλο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου