Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Και τα χέρια μιλάνε (2)


Το «Elementary» είναι μια τηλεοπτική σειρά που είναι βασισμένη στο έργο του Sir Arthur Connan Doyle «Sherlock Holmes». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Jonny Lee Miller (Hackers, Eli Stone) ως Ντετέκτιβ Sherlock Holmes και η Lucy Liu (Charlie’s Angels, Kill Bill) ως η Δρ. Joan Watson.

Πρόκειται για ένα μοντερνοποιημένο δράμα που εξιστορεί τις περιπέτειες αυτού του ιδιόμορφου διδύμου για την εξιχνίαση των δυσκολότερων υποθέσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. 

Στο απόσπασμα που ακολουθεί ο Sherlock εξηγεί στη Joan πως κατάλαβε, από το σταύρωμα των χεριών της ότι δεν είναι καλά. Από το πέμπτο επεισόδιο (Lesser Evils) της σειράς:

Joan: Καλά είμαι, ok?

Sherlock: Έχεις τα χέρια σου σταυρωμένα για τα 13 από τα 15 λεπτά που είμαστε εδώ. Είναι κλασική αυτό- ανακουφιστική στάση, μια προσπάθεια να εξουδετερώσεις τα σήματα άγχους που στέλνει στο σώμα σου από το Μεταιχμιακό σου σύστημα. Φυσικά είναι δυνατόν το άγχος σου να είναι υποσυνείδητο και να πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι είσαι καλά. Αλλά δεδομένου ότι τα μάτια σου κάνουν αυτό που κάνουν όταν λες ψέματα, αμφιβάλω ειλικρινά ότι έτσι  είναι.

Joan: Δεν λέω ψέματα.

Sherlock: Το κάνεις πάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου