Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή

Στην αμερικάνικη, δραματική τηλεοπτική σειρά Dexter, ο Ντέξτερ (Michael C. Hall), εργάζεται σαν τεχνικός ανάλυσης διασποράς αίματος στα αιματολογικά εργαστήρια της Miami Metro Police ενώ τα βράδια μετατρέπεται σε serial killer.

Ο Ντέξτερ δολοφονεί έχοντας ως βάση τον "Κώδικα του Χάρι", ένα σύνολο ηθικών κανόνων και διαδικασιών, επινοημένες από τον θετό του πατέρα (αστυνομικό του Μαϊάμι) για να βεβαιωθεί ότι ο Ντέξτερ δεν θα συλληφθεί και για να διασφαλίσει ότι θα δολοφονεί μόνο άλλους δολοφόνους. Ο Χάρι εκπαίδευσε ακόμη τον Ντέξτερ ώστε να αλληλεπιδρά πειστικά με τους υπόλοιπους ανθρώπους πάρα την διασχιστική ψυχική του ασθένεια, για την οποία ο Χάρι πίστευε ότι είναι ψυχοπάθεια, και η οποία προέκυψε όταν ο Ντέξτερ έγινε μάρτυρας της βίαιης δολοφονίας της βιολογικής του μητέρας.

Στο όγδοο επεισόδιο (Are We There Yet?) της όγδοης και τελευταίας σεζόν της σειράς με την ευκαιρία ενός «οικογενειακού» δείπνου, η «πνευματική μητέρα» του Ντέξτερ Dr. Vogel (Charlotte Rampling) αναπτύσσει τη σημασία της βαρεμάρας στη ζωή:

Πάντα υποστήριζα ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή, δεν είναι ο κίνδυνος, αλλά η βαρεμάρα.

Η μάχη εναντίον της είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα γεγονότα στον κόσμο, καλά ή κακά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου